Rólunk

A XV. kerület szolgálatában

Az Együtt a Lakosságért és az Ifjúság Támogatásáért Polgárőr Egyesület (E.L.I.T. Polgárőrség) 2019. július 22-én alakult meg közös céljaink megfogalmazásával, de a bírósági nyilvántartásba vételi végzés 2019. szeptember 18-án emelkedett jogerőre. 

Olyan kerületi lakosok kezdeményezése útján jött létre, akik anyagi juttatás nélkül, a közbiztonság fokozása érdekében, szabadidejüket nem sajnálva végzik ezt a tevékenységet és elkötelezettek az önkéntes munka iránt.

A tagságot alkotó emberek nagy része több éves polgárőri tapasztalattal és jó helyismerettel rendelkezik a kerületben, továbbá sokan a hétköznapjaikban is a polgárőrséghez kapcsolódó munkakörben dolgoznak.

Egyesületünk legfontosabb feladatai közé tartozik, a kerületi lakosok biztonságérzetének növelése, a közbiztonság javítása, a bűncselekmények visszaszorítása. A bűnmegelőzés egyik leghatékonyabb eszköze a közterületi jelenlét, melyet igyekszünk szabadidőnkhöz mérten minél nagyobb számban, több fővel megvalósítani. Együttműködési megállapodást szeretnénk kötni olyan egyesületekkel, akiknek fontos a korosztályok áldozattá válást megelőző felvilágosítása, oktatása, valamint az egyéb segítségnyújtása.

Jelenleg a tagjaink saját tulajdonú gépjárműveikkel és gyalogosan látnak el szolgálatot Rákospalotán, Pestújhelyen és Újpalotán. 

Rendelkezünk gépkocsiba építhető körözés alatt álló gépjárművek felderítésére alkalmas rendszerrel, kutya chip leolvasó készülékkel, valamint szeretnénk pályázni egy automata/félautomata defibrillátorra is. 

Szívesen látunk minden 18. életévét betöltött személyt (14-18 évig Ifjú polgárőr), 50 óra közösségi szolgálatos diákot, akik azonosulni tudnak céljainkkal és részt vennének kerületünk közbiztonsága érdekében tett tevékenységünkben.

Egyesületünk néhány magán adományozótól és a tagdíjakból befolyó pénzügyi keretből gazdálkodik ezért várjuk "támogató tagjaink" sorába magánszemélyek és cégek jelentkezését is, akik tevékenységünk végzéséhez szívesen hozzájárulnának.

Elnökségi tagjainkat itt tekintheti meg!

E.L.I.T. Polgárőrség